Jump to content
Sign in to follow this  
xCosmin

Regulament Intern - Los Santos Police Departament

Recommended Posts

image.png

                                  ► Ce este si cu ce se ocupa Police Departament?
    
   ► L.S. Police Department este un departament cu pozitionarea Head Quarters-ului in orasul Las Venturas. Aceasta se ocupa cu prinderea si arestarea suspectilor ce au wanted si cu amendarea celor care incalca legislatia rutieră.
   ► L.S. Police Department sta la baza motto-ului „Serveste cu mandrie, protejeaza cu onoare”.

   ⚫Reguli interne generale:
      ● In lipsa liderului sunteti obligati sa ascultati de co-liderul factiunii. Daca nici co-liderul nu este online, sunteti obligati sa ascultati de membrii cu rank-ul cel mai mare.
      ● Politistii pot detine doar job-uri legale. Toti politistii care detin job-uri ilegale vor fii sanctionati cu faction warn. Aceasta regula se aplica tuturor membrilor, indiferent de rank.
      ● Un membru al factiunii se poate invoii doar o data pe luna de la completarea raportului, in timp ce este in perioada de inactivitate acesta NU are voie sa intre pe joc si sa se apuce de facut raport, acest lucru se pedepseste cu Faction Warn.
      ● Un membru al factiunii poate fi amendat la randul lui de catre alt membru in caz de acesta a incalcat o anumita regula;

      ● Un membru al factiunii poate confisca armele unui jucator daca acesta le tine la vedere intr-un loc public cu scop amenintator, sau daca tinteste arma/armele pe vreun politist, jucator etc.
      ● Folosirea de NOS pe un vehicul cat timp esti ON-Duty este permisa de la rank 4+. (Daca aveti ca si pasager un coleg cu RANK 4+ iar voi aveti sub Rank 4, puteti folosii NOS cat timp acesta este in masina).
      ● Un membru al factiunii poate folosii masina personala in timp ce este ON-Duty decat de la RANK 4+.
      ● Persoanele inactive de 3 zile (72h) care nu si-au facut cerere de inactivitate sau nu au anuntat liderul vor fi demise cu / fara Faction Punish (Trebuie sa ai minim 14 zile in factiune pentru a nu primii Faction Punishes).
      ● Unui membru îi este permis să fie Duty-ON doar când se află în interesele facțiunii (raport de activitate, evenimente organizate de lider/admini), în alte situații fiidu-le interzis să stea duty-on (afaceri, job-uri, plimbări etc.), nerespectarea acestei reguli ducând la sancționarea cu faction warn (in cazul in care un jucator va deschide reclamatie trebuie o dovada de minim 30 de secunde pentru a fi sanctionat), aceasta regula(duty-on) este exclusa pentru lideri / co-lideri.
      ● Cand raspundeti la o plangere pe panel-ul RPG, trebuie să aveti raspunsuri cat se poate de profesionale. Daca faceti spam sau luati la misto, jigniti, injurati jucatorul care v-a raportat, veți fi grav sanctionati.
      ● Odată făcută o reclamație unui jucător la facțiune, liderul trebuie să răspundă la ea în maxim 48 de ore iar reclamatul poate aduce (alte) dovezi în maxim 24 de ore. Daca nu va prezentati dovezile veti fi sanctionati.
      ● In cazul in care, pasagerul unei masini are in [/mdc] wanted fara drept de predare, iar soferul masinii nu are wanted, politistul respectiv are dreptul sa îi acorde soferului wanted pe motivul „complice la evadare”.
      ● In functie de gravitatea faptei, liderul sau subliderul isi rezerva dreptul de a sanctiona un membru cu rank down, avertisment verbal, faction warn(s), demitere (cu sau fara FP - in cazuri grave se va aplica full FP chiar daca membrul are cel putin 14 zile in factiune) pentru incalcarea regulilor scrise si nescrise.
      ● Pentru nelamuriri / probleme sau propuneri sunteti obligati sa anuntati liderul sau co-liderul factiunii.
      ● Un membru care face DM cand este OFF-Duty, o să fie sanctionat în cadrul factiunii cât si administrativ.
      ● Acordarea aiurea unui wanted fără a-i mai da /clear se pedepseste cu Faction Warn;
      ● Posesia de drugs / materials se pedepseste cu Avertisment Verbal - URM. Abatere duce la Faction Warn.
      ● Folosirea altor arme fata de cele pe care ti le da cand te pui [/duty] (ak-47, shotgun etc) in prinderea unui suspect este sanctionata cu Faction Warn;
      ● Folosirea vehiculelor personale pentru a face raport se pedepseste cu Faction Warn! (minim rank 4 pentru a putea folosi un vehicul personal la raport);
      ● Un politist poate participa la orice tip de eveniment atata timp cat are Duty OFF. Orice politist care participa la eveniment cu Duty ON va fii sanctionat cu faction warn.
      ● Membrii departamentului pot participa la "Clan Wars" atata timp cat au Duty OFF.
      ● Raportul incomplet la rank 1 duce la UNINVITE!
      ● Inactivitatea neanuntata mai mare de 3 zile duce la UNINVITE!
      ● Amenzile acordate fara dovezi duc la Avertisment verbal în caz de amendatul întocmeste o reclamatie asupra politistului.
      ● Primirea de mita se sanctioneaza cu Faction Warn - a doua abatere UNINVITE;
      ● Fraudarea raportului duce la UNINVITE!
      ● Nu aveti voie sa cereti ajutor unui civil in a prinde pe cineva, acest lucru duce la Faction Warn;
      ● Confiscarea drogurilor si materialelor mafiotilor este interzisa;
      ● Urmarirea suspectilor ce au wanted 5+ este permisa încă de la rank 1.

      
  ⚫ Reguli referitoare la comportament si limbaj:

      ● Respecta colegii din departament cât si restul jucătorilor de pe server - Fiti un exemplu pentru civili.
      ● Nu va certati pe [/f]. Acest lucru va avea repercusiuni grave.
      ● Acest departament este unul cat se poate de serios, nu toleram membrii cu glume proaste, comportament neadecvat sau limbaj indecent.
      ● Nu aveti voie sa favorizati / faceti discriminari intre jucatori, indiferent ca va este prieten sau dusman.
      ● Limbajul vulgar pe [/f] se pedepseste cu Faction Warn;
      ● Spam-ul pe [/f] se pedepseste cu Faction Warn;
      ● Jignirea liderului se pedepseste cu UNINVITE - Iar a CO-Liderului cu Faction Warn.
      ● Jignirea unui membru duce de la Avertisment verbal pana la Faction Warn - In functie de gravitatie.
      ● Nu aveti voie sa abuzati de comenzi sau sa faceti Deathmatch. 
      ● Se vor acorda sanctiuni grave pentru generalizari negative la adresa altei factiuni. Factiunile trebuie sa fie unite. Cei care cauta cearta nu merita sa ramana in acestea.
      ● Instigarea la cearta / cearta pe [/f] se pedepseste cu Faction Warn;
      ● Un membru duty on/off poate primi sanctiune pentru limbaj la factiune, cat si de la admin pentru aceeasi dovada
    

     ⚫ Wanted LIST:
        ► Wanted 1 - se acorda pentru furt auto (masina, bicicleta, etc.), obstructionare politist, neplatirea amenzii.
        ► Wanted 2 - posesie drugs, posesie materials, intrarea pe teren guvernamental (HQ Police, Garaj Police etc), eroism (cand un civil face treaba de politist cu acesta de fata, în încercarea de a imobiliza suspectul urmărit.), atacarea/omorarea unui civil.
        ► Wanted 3 - atacarea unui politist, necomformare ordin, condus neregulamentar, drive-by (tragerea cu o armă din masină)
        ► Wanted 4 - omorarea unui politist, runner **IMPORTANT** — Runner se acordă DOAR când suspectul urmărit ce are wanted pentru drept de predare nu opreste după ce i se acordă trei somatii în timpul urmăririi.
        ► Wanted 5 - atacarea/omorarea unui co-lider / lider (din toate factiunile), kamikaze (tentativa de omor sau chiar omorarea mai multor jucatori bubuind o masina, avion etc. langa ei), complice la atacarea/omorarea unui cop.
        ► Wanted 6 - complice la rob, complice la evadare, /q cu wanted - (de minim 2 ori trebuie să facă acest lucru pentru a putea primii wanted).

► DE RETINUT: Wanted pe motivul "neplata amenda" se acorda abia dupa ce trec 60 de secunde de la acordarea amenzii si suspectul inca nu a platit-o, recomandat ar fi sa numarati in gand secundele.
► DE RETINUT: Wanted pe motivul "atacare cop" se acorda si atunci cand un civil calca un organ de politie folosind un vehicul.
 
DE RETINUT: Wanted pe motivul "Runner" se acorda abia dupa ce suspectul cu/fara drept de predare fuge pentru mai mult de 5 minute de organele de politie.

   ⚫ Listă cu wantedurile ce NU au drept de predare (politistul îl poate omorî pe suspectul cu wanted fără a mai fi nevoie să-l someze / să-l întrebe dacă se predă)
   ► Atacarea / omorarea unui politist.
   ► Atacarea / omorarea unui Co-lider sau Lider al unei factiuni.
   ► Complice la evadare.
   ► Runner.
   ► /q cu wanted.         
   ► necomformare ordin.
   ► Prison Escaper.
   ► Kamikaze.
   ► Complice la atacarea unui politist.

                                        ⚫  Reguli legate de WANTED  ⚫

     ◊ Orice jucator are drept de predare pana la wanted 6 daca in /mdc nu apare un wanted ce nu are drept de predare (lista cu ele este mai sus.).
     ◊ Daca acesta are wanted 6 doar din omoruri civili, furturi, etc., acesta are drept de predare atata timp cat acesta nu fuge cu un vehicul (bicicleta, masina, avion, etc.).
     ◊ Pentru fuga cu vehicul primeste runner (wanted 4) si nu mai are drept de predare, indiferent de wanted-ul pe care il avea inainte.
In schimb daca acesta fuge pe jos, o sa fie omorat cu wantedul avut, (1-6) - DECAT daca are wanted FARA drept de predare.
     ◊ Cei care ataca / omoara un politist si primesc wanted pentru asta, nu mai au drept de predare.
     ◊ Ai voie sa dai /clear doar in cazul in care ai gresit wanted-ul, si in niciun caz din alt motiv. 
     ◊ TIP: Inainte de a da un /clear se face neaparat un screenshot cu /mdc pe cel caruia i-ai acordat wanted-ul gresit iar apoi se acorda /clear-ul. Cei care dau /clear aiurea primesc Faction Warn sau UNINVITE in functie de gravitatie.
 
                                                      ⚫ Reguli legate de circulatie ⚫
   ◕ Pentru condus neregulamentar (contrasens) politistul face MINIM un screenshot, iar apoi someaza persoana care a incalcat regulile de circulatie. Daca aceasta nu opreste la 3 somatii se acorda wanted 3 (/su NUME 3 necomformare ordin) iar mai tarziu daca este prins i se poate acorda si o amenda.
   ◕ ! Nu actionati fara dovezi (poza sau video), in caz ca sunteti reclamati si nu aveti dovezi o sa primiti FW sau avertisment verbal, in functie de gravitatea faptei (2 avertisemnte verbale=1 Faction Warn). LA 3 FW sunteti demisi automat din cadrul factiunii.
           
   ⚫Ticket-List

 -> condus neregulamentar: 500.000$
 -> parcare neregulamentara: 300.000$

 -> depasirea limitei de viteza: 400.000$
 -> tentativa de dare de mita: 700.000$

 -> folosirea de NOS pe un vehicul: 1.000.000$
 -> folosirea HIDRAULICELOR pe un vehicul: 600.000$

 -> blocarea circulatiei: 500.000$
 -> aterizarea pe carosabil , parte pietonală – 300.000$ ( elicopterul/avionul trebuie să aterizeze pe aeroport )

 -> stationare pe carosabil – 250.000$
 -> traversare prin loc nepermis – 150.000$

                
   ⚫ Important — Inainte de a acorda frisk respectiv o amendă unui jucător,  trebuie mai întâi să îl somați.
                
               
   ⚫ Raportul ce trebuie efectuat OBLIGATORIU săptămânal de fiecare membru al factiunii.

   ◊ - Rank 1: 50 puncte;
   ◊ - Rank 2: 45 puncte;
   ◊ - Rank 3: 40 puncte;
   ◊ - Rank 4: 35 puncte;
   ◊ - Rank 5: 30 puncte;
   ◊ - Rank 6/7: 0 puncte.

  **Raportul se injumatateste daca esti Helper/Tester/Admin.**

    ⚫Comenzile factiunii:

-/startradar [limita vitezei] pentru a seta un radar;

-/stopradar pentru a oprii un radar;

-/confisfcate [ID/nume] [licenta/mats/drugs] pentru a confisca o licenta, materiale sau droguri.
-/su [ID/nume] [wanted] pentru a acorda cuiva wanted. (wanted = numarul wanted-ului dat);
-/so [ID/nume] pentru a acorda o somatie unui anumit jucator;
-/duty pentru a primi arme (spray, mp5, m4 si deagle);
-/wanted pentru a vedea suspectii cu wanted;
-/mdc [ID/NUME] pentru a verifica daca un anumit jucator are wanted la momentul respectiv;
-/arrest [ID/NUME] pentru a aresta un suspect (indiferent de wanted-ul avut);
-/f pentru a discuta pe chatul factiunii;
-/cuff [ID/NUME] pentru a lega pe cineva cu catuse;
-/uncuff [ID/NUME] pentru a descatusa pe cineva;
-/ticket [ID/NUME] [Suma Amenda] pentru a acorda o amenda.

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
• Membrii ce au fost selectati drept "Responsabili" au misiunea de a amenda fiecare membru al factiunii ce incalca o anumita regula.
• Amenda se anunta pe /f, urmand urmatorul model:
  • (Nume) ai fost amendat cu suma de (suma) pentru (motiv), ai 48 de ore la dispozitie pentru a o platii.
 
• Responsabilul trebuie sa faca screenshot la chat, in momentul in care acesta trimite mesajul cu anuntarea amenzii cat si screenshot cu dovada in care respectivul membru a incalcat regulamentul, ambele incarcate pe "Imgur".
 
• Responsabilul trebuie sa incarce amenda pe Forum urmand modelul de pe topicul "Police - Amenzi", printr-un reply la modelul trimis de catre "MaxTuber".
• Membrul amendat trebuie sa dea si el reply tot in acelasi topic punand dovada ca a platit respectiva amenda.
 
• Fiecare amenda se plateste in mod direct catre Lider, printr-un Transfer bancar.
 
 
Încălcări ale regulamentului sancţionate cu amendă
 • Spam pe chat-ul facţiunii (minim 3 rânduri) - valoare amenda: $8.000.000
 • Caps Lock pe chat-ul facţiunii (minim 4 caractere) - valoare amenda: $5.000.000
 •  Deranjare şedinţa / Vorbit neîntrebat - valoare amenda: $4.000.000
 • Întârziere la şedinţa (maxim 5 minute, daca trece de 5 minute cel ce intarzie primeste FW pentru neprezentare sedinta) - valoare amenda: $4.000.000
 • AFK în timpul şedinţei fără acordul liderului - valoare amenda: $4.000.000
 •  Limbaj vulgar pe [/f] - valoare amenda: $7.000.000
 • Nerespectarea regulilor de la sedinta - valoare amenda: $4.000.000
 •  Furt de masina a unui coleg din departament - valoare amenda: $5.000.000
 • Tentativa vanzari bunuri personale pe chat-ul [/r] - valoare amenda: $10.000.000
 • Deranjarea sedintei ON Duty altei factiunii fara permisiunea liderului din factiunea respectiva - valoare amenda: $4.000.000
 • Parcat vehicul personal in fata/in garajul HQ-ului - valoare amenda: $5.000.000
 • Cearta pe [/f] (prima abatere) - valoare amenda: $8.000.000
 •  Gresirea textului pentru amenda/somatie - valoare amenda: $4.000.000
 • O somatie acordata aiurea - valoare amenda: $4.000.000.
 • Lasarea unui jucator pe vehiculul factiunii - valoare amenda: $10.000.000

Share this post


Link to post
Share on other sites

◕ Regulament cu si despre radar, respectiv confiscarea permisului de conducere.

◕ Regulament 'RADAR'
   ◕ Radarul poate fi pozitionat de catre un membru al departamentului pretutindeni, insa trebuie sa fie pozitionat asa incat sa prinda carosabilul, mai exact, trebuie sa fie pozitionat langa o strada / sosea pe care pot circula vehicule.
   ◕ Pentru a pozitiona Radarul respectiv pentru a confisca permisul in caz de este nevoie TREBUIE sa ai MINIM Rank 2 in factiune.
   ◕ Un politist de rank 1 poate insotii un ofiter de rank 2+ in pozitionarea unui Radar.
   ◕ Un membru al departamentului NU are voie sa informeze nici un jucator cum ca ar fi pozitionat un radar in zona X;
   ◕ Daca un politist surprinde cu radarul o persoana ce trece de limita de viteza, acesta trebuie sa porneasca imediat in goana dupa el, urmand sa-i dea somatii si sa-l traga pe dreapta, daca acesta nu opreste dupa 3 somatii, se continua conform regulamentului de wanted.
   ◕ Daca o persoana incalca limita de viteza cu pana in 30km/h in plus, acesta va fi doar amendat cu suma de $400.000;
   ◕ Daca o persoana incalca limita de viteza cu peste 30km/h in plus, acesta va fi tras pe dreapta si i se va confisca permisul.
   ◕ Politistul ce-si seteaza radar intr-o anumita zona nu trebuie sa fie neaparat ascuns, pozitia acestora poate fi oriunde, in intersectii, pe drumuri lungi, pe colturi s.a.m.d.
   ◕ Dupa ce o persoana incalca limita de viteza, politistul trebuie sa faca un screenshot in care sa fie cuprinsa o dovada cum ca respectivul individ ar fi incalcat limita de viteza (screenshot al chatului), insa sa nu fie nici un edit asupra pozei.
      ◕ ** Toate regulile mentionate mai sunt sunt sanctionate cu Faction Warn in caz de sunt incalcate ** 

◕ Cazuri in care permisul de conducere se poate confisca:
   ◕ Atunci cand un sofer intrece limita legala a vitezei cu mai mult de 30km/h.
   ◕ Atunci cand o persoana cu wanted pentru necomformare ordin / runner fuge de politie si este prins.
   ◕ Atunci cand un sofer conduce ca un teribilist, calcand persoane, mergand pe trotuar, sarind dealuri, conducand non-roleplay.
   ◕ Atunci cand soferul conduce pe contra-sens.
   ◕ Atunci cand soferul unui vehicul de marime mare (Roadtrain, Monster Truck etc.) se izbeste in alte masini cu scopul de a le avaria in mod repetat.

     LIMITELE DE VITEZA • Los Santos

image.png
  

  • VIOLET - Limita de viteza: 120km/h

  • ROSU (autostrazi) - Limita de viteza: 180km/h

  • STRAZI NEMARCATE - Limita de viteza: 90km/h

    ◕ ** In toate cazurile de mai sus, suspectul trebuie intai sa fie SOMAT si tras pe dreapta inainte de a i se confisca permisul, in cazul in care suspectul are wanted fara drept de predare, mergeti in HQ-ul factiunii, la celule si de acolo puteti confisca permisul de conducere a suspectului. **

   ◕ Reguli legate de confiscarea permisului:
     ◕ NU aveti voie sa confiscati permisul unui coleg din factiune;
     ◕ NU aveti voie sa confiscati permisul unui jucator AFK;
     ◕ NU aveti voie sa abuzati de aceasta posibilitate, puteti fi sanctionat cu UNINVITE depinzand de gravitate 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  


×
×
 • Create New...